Bergsunds vård- och omsorgsboende (Demens)

Folkskolegatan 30, 117 35 Stockholm

Vi skapar en meningsfull tillvaro för dig genom aktiviteter, social gemenskap och andra insatser utifrån dina behov och önskemål

Fakta om Bergsunds vård- och omsorgsboende (Demens)

  • Hyra 6069-7084 kr

  • Storlek 123 lägenheter totalt, 8 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 89% Nöjda med boendet

  • 78% Nöjda med bemötandet

  • 50% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 58,1 kb)

Beskrivning av Bergsunds vård- och omsorgsboende (Demens)

Presentation

Vård- och omsorgsboende med demensinriktning, tema musik, kultur och rörelse. Vi erbjuder ett rikt programutbud och social gemenskap för personer med omvårdnadsbehov. Vårt mål är att skapa förutsättningar för dig att uppleva en meningsfull tillvaro på dina villkor.

Personalen arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Hos oss finns sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, rehabiliteringsassistent, omvårdnadspersonal, kurator och temacoacher som arbetar hälsofrämjande och utgår ifrån det friska hos dig. Läkare med geriatrisk specialistkompetens.

Boendemiljö

16 lägenheter, mellan 31 till 39 kvadratmeter med kokvrå och badrum, många med balkong eller uteplats. Varje våningsplan har gemensamt matrum, vardagsrum, kök och stor balkong. Egen innergård. Möblerad lägenhet kan erbjudas. Möblerad lägenhet kan erbjudas. Vi har trygghetslarm så du kan nå personal dygnet runt. Möjlighet till internetuppkoppling finns i varje lägenhet. Fotvårdspecialist i huset och Frisörer på gångavstånd.

Utemiljö

Utemiljö

Vi har en egen innergård för aktiviteter och vila. Ett stenkast ifrån boendet ligger Bergsunds strand och Tantolunden som erbjuder fina promenadvägar vid vattnet. Nära ligger också en galleria med affärer, apotek, blomsterhandlare samt bibliotek.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål serveras per dag. Två rätter finns att välja på till lunch och middag. Frukost, mellanmål och dessert tillagas på enheten.

Aktiviteter

På Temabo tror vi på möten mellan människor och på musikens, kulturens och rörelsens positiva inverkan på oss. Till vår hjälp har vi temacoacher, med utbildning inom kultur, musik och dans, som har till uppgift att utveckla boendets tema och aktiviteter tillsammans med dig utifrån dina önskemål och intressen. Hos oss får du tillgång till ett stort programutbud både i grupp och individuellt såsom sittgympa, högläsning, målargrupp, trädgårdsgrupp, frågesport, musik, dans, bingo, pubkväll, bio, utevistelse qigong, pianokonserter samt en kurator som kan ge samtalsstöd.