Stora Sköndal Solgården

Nils Brincks väg 6B, 128 64 Sköndal

Nära grönområden. Fin utsikt över Drevviken från fönster, balkonger och uteplatser

Fakta om Stora Sköndal Solgården

  • Hyra 5500-6000 kr

  • Storlek 42 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 95% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 62% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 57,1 kb)

Beskrivning av Stora Sköndal Solgården

Presentation

Stora Sköndal bedriver vård, omsorg, rehabilitering och utbildning – med hög kompetens och utan vinstsyfte.

På Solgården erbjuder vi vård- och omsorgsboende med somatisk inriktning.

Tydlighet och öppenhet är nyckelord, tillsammans med höga ambitioner i strävan efter god kvalitet i allt vi gör. Våra verksamheter präglas av ett ständigt pågående kvalitets- och utvecklingsarbete.

Stora Sköndals medarbetare har både erfarenhet och kompetens inom äldreomsorg. När du flyttar in får du en egen kontaktman, det finns sjuksköterska på plats dagligen och tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare kommer varje vecka.

När du flyttar in, och kontinuerligt, är du delaktig i att planera din vård och omsorg. Dina önskemål och behov efterfrågas av kontaktmannen, sjuksköterska och rehab-personal och du (och ev dina anhöriga) planerar allt ifrån hur länge du vill sova på morgonen till vilka aktiviteter du är road av samt vilken medicinsk vård du är i behov av.

Boendemiljö

Här finns 42 lägenheter i två våningar fördelat på fyra enheter. Varje lägenhet har kokmöjligheter och kyl. Lägenheterna hyrs omöblerade, och du inreder som du själv önskar. Gemensamma utrymmen är TV-rum, aktivitetsrum, kök och andra sällskapsutrymmen. Tillgång till en stor uteplats samt balkonger.

Utemiljö

Solgården ligger vackert med stora grönområden vid Drevvikens strand.

Måltider

Frukost, lunch och middag tillagas i Magnolia Restaurang och konferens på området och värms av personalen. Mellanmål äts tillsammans eller var för sig på rummet – som man önskar.

Aktiviteter

Aktiviteter och underhållning planeras med och för dig, och vi tar vara på den vackra utemiljön genom att vara ute så mycket som möjligt. Vår volontärverksamhet bidrar till ökat välbefinnande, högre livskvalitet och mervärde för dig som bor här. En volontär kan hjälpa till med ledsagning, eller bara var sällskap och öka möjligheten till aktivitet för den som vill.