S:t Eriks vård- och omsorgsboende

P O Hallmans gata 1-3, 112 69 Stockholm

S:t Erik är ett vård- och omsorgsboende för personer i behov av vård och omsorg dygnet runt.

Fakta om S:t Eriks vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5210-6402 kr

  • Storlek 30 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 91% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 92% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,3 kb)

Beskrivning av S:t Eriks vård- och omsorgsboende

Presentation

S:t Erik är ett vård- och omsorgsboende med demensinriktning för personer i behov av vård och omsorg dygnet runt. S:t Erik drivs av Norlandia på uppdrag av Stockholm stad. Norlandia Äldreomsorg skapar ett tryggt, aktivt och meningsfullt liv med självbestämmande för våra äldre på våra äldreboenden. Vårt ledord gott liv – varje dag innebär att våra medarbetare arbetar nyfiket, engagerat och uppmuntrande där den boendes individuella behov och önskemål ständigt är i fokus. Våra kontaktpersoner, vårt arbete med genomförandeplanen och vårt nära samarbete med närstående är endast ett par exempel som möjliggör ett individanpassat och innehållsrikt liv på äldre dagar.

Boendemiljö

Verksamheten ligger integrerat i två bostadshus och har fyra avdelningar (30 lägenheter) fördelat på dessa. På varje avdelning finns gemensamma utrymmen för måltider och social samvaro. Samtliga rum har stort badrum, möblerbar hall samt allrum med pentry. Det finns vårdpersonal dygnet runt på varje avdelning som kan vara dig behjälplig och vi har även tjänstgörande sjuksköterska dygnet runt. Under vardagar finns dessutom vår sjukgymnast eller arbetsterapeut i tjänst.

Utemiljö

Trots vårt centrala läge på Kungsholmen, med närhet till det mesta, är området kring oss lugnt med både Karlbergkanalen och en stor park runt hörnet. Vi har även en avgränsad och lummig innergård emellan våra två hus som ger goda möjligheter till utevistelse och samvaro.

Måltider

Maten på S:t Erik levereras från Dafgård och värms upp av personalen till lunch och middag. Det är väldigt uppskattat av våra äldre att få känna dofterna av maten medan den tillreds. Maten är planerad av dietist på Dafgård som specialiserat sig över äldres nutritionsbehov. Därefter komponerar våra kostombud ihop måltider till vår veckomeny utefter boendes önskemål. Dagens meny presenteras på en tavla vid köket.

Inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö och under måltiderna sitter naturligtvis våra medarbetare med runt matbordet för att bidra till en social atmosfär. Du väljer själv om du vill äta i köket tillsammans med övriga boenden eller om du vill äta inne i din egen lägenhet. Under året uppmärksammar vi högtider och övriga festligheter på olika sätt och därtill anpassar vi även maten och dukningen med festligare alternativ.

Varje avdelning tillreder själv frukost, mellanmål och kvällsmål. Du väljer själv vilken tid du vill bli serverad dessa måltider och blir du hungrig eller sugen på något så finns alltid personalen dig behjälplig med frukt eller annat tilltugg om du önskar.

På varje avdelning arbetar ett kostombud som kontinuerligt driver vårt kvalitetsarbete gällande mat och måltider framåt.

Aktiviteter

På S:t Erik anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag i större och mindre grupper. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Vi strävar även att ta tillvara på det som gör att människor fungerar och mår bra tillsammans.

Utbudet av aktiviteter kan variera efter årstid men brukar bestå av utevistelse med promenader, sittgymnastik, högläsning ur tidningar och böcker, musik med allsång, underhållning, fester m.m. Varje avdelning på St: Erik har ett eget aktivitetsombud som planerar veckans program av aktiviteter utifrån önskemål och intressen hos de boende på avdelningen. Veckans planerade aktiviteter hittar du på informationstavlan på varje avdelning.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter som ni planerar tillsammans utefter dina önskemål.