S:t Eriks vård- och omsorgsboende

P O Hallmans gata 1-3, 112 69 Stockholm

S:t Erik är ett vård- och omsorgsboende för personer i behov av vård och omsorg dygnet runt.

Fakta om S:t Eriks vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5210-6402 kr

  • Storlek 30 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 73% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 56,9 kb)

Beskrivning av S:t Eriks vård- och omsorgsboende

Presentation

Kosmo drivs av en stark humanistisk grundidé som vi metodiskt omformar till praktisk omtanke ute på enheterna. Personalen är hjärtat i verksamheten och deras kompetens och engagemang är våra grundpelare.

Kosmo Äldreomsorg handlar i grund och botten om människors behov som människor. Alla oavsett ålder, sjukdom eller funktionshinder, har behov av att få känna värme och omtanke, gemenskap och trygghet; att få känna att någon lyssnar och visar respekt; att få känna sig hemma, att få äta och dricka det man tycker om; att få känna värdighet och livsglädje. Detta är grundläggande mänskliga behov.

Att tillfredsställa dessa behov är grunden för Kosmos verksamhet. Det framgår också av vårt namn KOSMO – Kropp Och Själ Med Omtanke.

Boendemiljö

Boendet har 30 lägenheter med demensinriktning, fördelade på fyra plan. På varje våning finns gemensamma utrymmen för måltider och social samvaro. Samtliga rum har stor toalett och dusch samt trygghetslarm. En lummig innergård ger goda möjligheter till utevistelse och samvaro.

Utemiljö

Det ligger i ett lugnt område på Kungsholmen intill en stor park och Karlbergskanalen. En lummig innergård ger goda möjligheter till utevistelse och samvaro.

Måltider

-

Aktiviteter

Vi är måna om att det händer trevliga saker varje dag på avdelningen. Sådant som bryter rutinerna och sätter lite färg och krydda på vardagen. Det kan vara allt från rörelse- och minnesträning till pratstunder, promenader och föreställningar med inbjudna gäster.