Kristallgården

Armborstvägen 6, 125 44 Älvsjö

Kristallgården ligger i Älvsjö, nära centrum med butiker, bussar och pendeltåg samt grönområden med fina promenadstråk.

Fakta om Kristallgården

  • Hyra 5250-7064 kr

  • Storlek 53 lägenheter totalt, 12 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 75% Nöjda med boendet

  • 82% Nöjda med bemötandet

  • 58% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Kristallgården

Presentation

Vi erbjuder en trygg och hemlik miljö med stödinsatser som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Hos oss får du ett boende anpassat efter dina individuella behov och önskemål.

Kristallgården är ett boende för dig som är över 65 år och har somatiska omvårdnadsbehov. Vår verksamhet ska skapa ”Den Goda Dagen” för dig vilket innebär att du ska ges möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor, att vi respekterar och ger dig utrymme för din personliga integritet.

Vi värnar även om dig som närstående och du är alltid välkommen på besök. Vi har bland annat tillgång till en härlig innergård med lekplats för barnbarn eller andra småttingar på besök.

På Kristallgården bor du i en trygg och hemlik miljö, där vi ser till hela människan och dina behov står i fokus. När du flyttar in på Kristallgården erbjuds du ett ankomstsamtal och du får en personlig kontaktman som lär känna dig och dina vanor. Tillsammans med dig upprättas en genomförandeplan så att omsorgen och aktiviteterna anpassas efter dina vanor och önskemål. På boendet finns välutbildad personal och en sjuksköterska finns på plats dygnet runt för extra trygghet.

Möjlighet till fotvård och frisör.

Boendemiljö

Lägenheterna är mellan 25,9 – 48,6 kvm stora. Uteplatser och stora balkonger finns. Vi har bibliotek och en ”datorhörna”.

På bottenvåningen finns en restaurang/kiosk och frisör och en stor innergård.

Utemiljö

Uteplatser och stora balkonger finns. Kristallgården ligger centralt i Älvsjö, tre minuters promenad från centrum med butiker, bussar och pendeltåg.

Måltider

Vi har extra fokus på trivsamma måltider i våra gemensamma matsalar, som finns på varje avdelning. Vid lunch och middag har du möjlighet att välja mellan minst två rätter. Du väljer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller i din lägenhet. Kött, fisk och sås levereras kylt som vi sedan värmer upp i våra kök. Potatis, ris, grönsaker, sås och andra tillbehör lagar vi till direkt i våra kök.

Aktiviteter

Vi erbjuder dagliga aktiviteter och goda möjligheter till utevistelse på balkong, uteplats eller i närliggande grönområden. Du väljer själv vilka aktiviteter du ska delta i och du ska ges möjlighet att utöva enskild aktivitet som museibesök. Högtider firas. Bibliotek och internethörna finns.

På helgerna kommer ungdomar från ”UngOmsorg”.

Kristallgården har ett aktivitetsråd som träffas en gång i månaden. I detta råd deltar vår aktivitetsansvarige, arbetsterapeut, aktivitetsombud och en medarbetare per enhet.